Китай заяви в петък, че усеща силна миризма на барут

...
Китай заяви в петък, че усеща силна миризма на барут
Коментари Харесай

Китай усеща силна миризма на барут и драма в преговорите със САЩ

Китай съобщи в петък, че усеща " мощна миризма на барут и драма " в диалози с топ американски дипломати в Аляска, оповестява ЕйБиСи.

Говорителят на китайското външно министерство Жао Лицян, говорейки в Пекин, съобщи, че американски чиновници на срещите в Аляска са предизвикали китайските чиновници, откакто американските управляващи направиха " безпочвени офанзиви " против китайската външна и вътрешна политика .

" Това беше американската страна, която... предизвика разногласието преди всичко , тъй че имаше мощна миризма на барут и драма през цялото време във встъпителните бележки. Това не бе първичното желание на китайската страна ", сподели Джао пред кореспонденти на всекидневен брифинг.

Жао Лицян упрекна американската страна, че е надвишила контрактуваното време за встъпителни бележки, което провокира острия отговор на китайската делегация.

Срещите, които не престават в петък са на фона на разногласия по отношение на търговията, технологиите, правата на индивида и териториалните искания на Китай към Тайван и островите в Южнокитайско и Източнокитайско море.

Китай също изрично възрази против апелите на Съединени американски щати за по-голяма бистрота по отношение на произхода на пандемията от ковид, първите случаи на която са регистрирани в централния китайски град Ухан в края на 2019 година

По време на срещата в Аляска, Блинкън удостовери солидарността на Съединени американски щати със съдружници в отблъскването на възходящите старания на Китай да популяризира своя властнически метод на ръководство посредством политически и стопански напън.

Блинкън сподели, че дейностите на Китай заплашват учредения на правила ред , който поддържа световната непоклатимост .
 Китай и Съединени американски щати с необикновен обществен конфликт в договаряния
Китай и Съединени американски щати с необикновен обществен конфликт в договаряния

Ван Й: Съединени американски щати нямат подготовка да приказват със мощ на Китай, нямаха и преди 20 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР