Китай заяви днес, че отхвърля всякаква критика или натиск във

...
Китай заяви днес, че отхвърля всякаква критика или натиск във
Коментари Харесай

Пекин отхвърли всякакви критики или натиск за връзките си с Русия

Китай съобщи през днешния ден, че отхвърля всякаква " рецензия или напън " по отношение на връзките си с Русия, откакто Съединени американски щати предизвестиха, че ще го държат виновен, в случай че тя реализира нови териториални придобивки в Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Китай и Русия имат право на обикновено икономическо и комерсиално съдействие ", съобщи говорителката на китайското външно министерство Мао Нин. " Не би трябвало да има интервенция или ограничавания в този тип съдействие ", добави тя, като акцентира, че Пекин " не приема никакви рецензии или напън " в това отношение.

Кърт Кембъл, почитан американски посланик, предизвести през вчерашния ден, че териториалните придобивки на Русия могат да " трансформират салдото на силите в Европа по метод, който, почтено казано, е недопустим ", след две години война в Украйна и в случай, че американската помощ за Киев е спряна в Конгреса от месеци.

Пекин и Москва ускориха икономическото, дипломатическото и военното си съдействие през последните години, а " стратегическото им партньорство " се ускори след нахлуването в Украйна в края на февруари 2022 година Китай приканва за ценене на териториалната целокупност на всички страни, в това число Украйна, само че в никакъв случай не е осъждал обществено нашествието, отбелязва Агенция Франс Прес.

Мао Нин съобщи, че Китай " постоянно е играл градивна роля " в търсенето на решение на войната в Украйна. " Ако една страна в действителност е загрижена за мира в Украйна и се надява на скорошно преустановяване на рецесията, то тя би трябвало първо да се замисли за първопричините за рецесията ", добави говорителката.

Тя означи, че Пекин е смутен от това, което назовава дискриминационни ограничения от страна на Европейския съюз против неговите компании, откакто блокът съобщи, че ще проверява дотациите, получени от китайските снабдители на вятърни турбини, предопределени за неговите страни.

" Външният свят е смутен от засилващата се наклонност на протекционизъм в Европейски Съюз ", акцентира Мао Нин на постоянната си конференция. " Китай е мощно смутен от дискриминационните ограничения, подхванати от Европейски Съюз против китайски компании и даже промишлености ", добави тя, като прикани Брюксел да съблюдава разпоредбите на Световната комерсиална организация и пазарните правила.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР