Китай заяви, че твърдо се противопоставя на това, което той

...
Китай заяви, че твърдо се противопоставя на това, което той
Коментари Харесай

Китай се противопостави на САЩ заради протестите в Хонконг

Китай съобщи, че твърдо се опълчва на това, което той назовава " неправилни " изказвания на ръководителя на комисията по външни работи на Съединени американски щати, Елиът Енгел, който подлага на критика китайската комунистическа партия за позицията си по митингите в Хонконг, съобщи " Ройтерс ".

В изказване Енгел съобщи, че е " надълбоко угрижен " от отчетите за полицейска грубост в Хонгконг и подлага на критика " все по-жестоките реакции на Пекин и пропагандните изображения " на протестиращите.

Офисът на китайското външно министерство в Хонгконг отговори, че " приканва задграничните политици да спрат да изпращат неправилни сигнали за това принуждение ".

" Каква е квалификацията на американските политици да подлагат на критика човешките права, свободи и върховенството на закона в Хонконг? ", пишат от външното министерство на Китай.

Това е последният от поредицата остри изобличения от страна на Китай, ориентирани към политиците от Съединени американски щати и Англия, които подлагат на критика отговорите на управляващите на Хонконг върху митингите, както и възходящото въздействие на Пекин в самостоятелния град.

Протестите в Хонконг, които още веднъж набъбнаха през последните дни, в началото бяха против законопроект за изгонване, който ще разреши на хората да бъдат изпратени в континентален Китай, само че от този момент разшириха апелите за по-широки демократични промени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР