Китай заяви, че Корейският полуостров не е компютърна игра след

...
Китай заяви, че Корейският полуостров не е компютърна игра след
Коментари Харесай

Китай заяви, че Корейският полуостров не е компютърна игра

Китай съобщи, че Корейският полуостров не е компютърна игра откакто Съединени американски щати упорстват за нови наказания, оповестява Ройтерс.

Ситуацията на Корейския полуостров е сериозна, а не компютърна игра, разяснява китайското външно министерство, откакто Япония принуди Съединени американски щати да предложат нови наказания против Северна Корея.

 Организация на обединените нации осъди ракетните упоритости на Пхенян
Организация на обединените нации осъди ракетните упоритости на Пхенян

Да се съблюдават прецизно и напълно резолюциите

Говорителят на министерството Хуа Чунинг направи мненията на постоянен брифинг, след въпрос за опцията за нови наказания.

" Жалко е, че някои страни са приложили единствено наказания и са пренебрегнали резолюциите за разговор на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", добави тя.

" Междувременно бих желал да попитам други заинтригувани страни, които приканват Китай да упражнява по-голям напън, дали те напълно, цялостно и правилно извършват съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации? Или умишлено са селективни при осъществяването на резолюциите, като да вземем за пример несъразмерен акцент върху натиска и глобите, и цялостното занемаряване на апелите за разговор и мирни договаряния? ", добавя тя.

" Виждали сме някои, които ви сочат с пръст до момента в който ви забиват нож в гърба, някои мътят водата, с цел да търсят облага или даже рискуват да се изгорят, с цел да завоюват това, което желаят ", разяснява Хуа Чунинг.

 Китай даде обещание да съблюдава напълно глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея
Китай даде обещание да съблюдава напълно глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея

Щял да предприеме нужния отговор против Пхенян

" Просто се огледайте и мислете с открит и неутрален разум и отговорът ще ви се покаже. Както споделих през вчерашния ден, съответните страни би трябвало да обмислят няколко въпроса. Какво са създали за мирното споразумяване на казуса с полуострова? Смятат ли, че единствено глобите са сработили, без значение от това какъв брой мъчно са ги наложили? ", добавя в изказването си Чунинг.

" Ако този проблем може да бъде направен посредством просто практикуване на напън и гонене на наказания, тогава по какъв начин сме се забили в този циничен кръг, когато обстановката просто става все по-зле и по-лошо? Не можем ли всички да усетим мощната миризма на " барут " на Корейския полуостров? Не е ли време всички страни да се охладят и да помисля съществено? ", добавя тя.

Припомняме, Американският президент Доналд Тръмп написа в профила си в " Туитър ", че въпросът със Северна Корея не може да бъде позволен посредством разговор.

" Съединени американски щати приказваха със Северна Корея и им бяха давани пари за изнудване в продължение на 25 години. Говоренето не е отговорът! ", отсече Тръмп.

 Диалогът не е отговорът на рецесията със Северна Корея, отсече Тръмп
Диалогът не е отговорът на рецесията със Северна Корея, отсече Тръмп

Не прецизира какво счита да предприеме
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР