Китай затегна още повече ограниченията в два града южно от

...
Китай затегна още повече ограниченията в два града южно от
Коментари Харесай

Два града в Китай са под карантина заради коронавируса

Китай стегна още повече рестриктивните мерки в два града южно от Пекин, които към този момент са сложени под карантина поради ковид. Затягането на рестрикциите се прави в опит да се ограничи разпространяването на болестта от нови огнища, открити там, предадоха международните организации.

С приближаването на китайската Нова година, чествана през февруари, в град Шъцзячжуан до второ разпореждане се приключва и придвижването на метрото. А жителите на различен огромен град Синтай няма да имат право да напущат домовете си за седмица.

Общо 18 милиона души в провинция Хъбей в огромните общини Шъцзячжуан и Синтай няма да имат право да излизат от къщи с изключение на по неотложни аргументи. Училищата са затворени. Транспортните средства за тези два града са прекратени, а автомагистралите, водещи до тях са затворени.

По време на миналата седмица Хъбей заяви за над 300 нови случая на болест, от които близо 200 асимптоматични. Това е най-сериозното огнище на ковид от шест месеца насам в Китай. Според здравните управляващи болестта в Хъбей е импортирана извън.

Китай заяви за 33 нови случая на болест за денонощие. От тях 16 са импортирани извън, а 17 са вътрешно предадени. От тях 14 са в Хъбей и 3 в провинция Ляонин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР