Китай засили натиска над Тайван. Пекин обяви, че прекратява издаването

...
Китай засили натиска над Тайван. Пекин обяви, че прекратява издаването
Коментари Харесай

Китай прекрати индивидуалните пътувания до Тайван

Китай ускори натиска над Тайван. Пекин разгласи, че приключва издаването на разрешителни за пътешестване до самоуправляващия се либерален остров поради актуалните връзки, осведоми Агенция Франс Прес.

Отношенията сред Пекин и Тайпе се утежниха, откогато президентът Цай Ингвен пое властта през 2016 година Нейната партия отхвърля да одобри концепцията, че Тайван е част от " Един Китай ".

Като наказване Пекин прекъсна формалните контакти, ускори военните учения, притиска дипломатическите съдружници и усили икономическия напън над острова.

Последните дейности на комунистическата страна идват на фона на подготовката в Тайван за президентските избори през януари, където подкрепян от Китай претендент се надява да завоюва против Цай Ингвен.

Програма позволяваше на китайските жители в 47 града да подават документи за разрешителни за посещаване на Тайван самостоятелно, а не с туристически групи. Но Министерството на туризма разгласи в малко известие, че издаването на разрешителни се приключва от четвъртък. Това в допълнение ще засегне стопанската система на острова. В известието не се загатва дали ще има ограничавания за тур групите.

Тайван изпитва сериозен спад на туристи, откогато Цай пое властта през 2016 година Тайванските оператори считат, че това е вследствие на отрицателната акция в китайските медии против Тайпе. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР