Китай започна днес да строи болница, в която до 10

...
Китай започна днес да строи болница, в която до 10
Коментари Харесай

Китай строи специална болница за заразени с новия коронавирус

Китай стартира през днешния ден да строи болница, в която до 10 дни да бъдат настанени близо хиляда пациенти, инфектирани с новия ковид, оповестиха китайските медии, представени от Франс прес.
Телевизиите демонстрираха десетки строителни машини, подготвящи терена за здравното заведение в централния град Ухан с 11-милионно население, откъдето потегли новата пневмония. От през вчерашния ден градът е в действителност под карантина и жителите му нямат право да го напущат. Под карантина са на процедура общо 9 обитаеми места в Централен Китай с над 30 милиона население, сочат данни на Агенция Франс Прес.
Строежът би трябвало да завърши в рекорден период и болничното заведение с повърхност 15 000 кв. метра и 1000 кревати да отвори порти на 3 февруари, заяви Синхуа. Там ще се лекуват само заболели от вирусната пневмония, с която се заразиха от декември насам 830 души и 26 починаха. Обектът ще облекчи решаването на казуса с дефицита на средства за битка с бедствието, прецизира китайската организация.
Увеселителният парк Дисниленд в Шанхай заяви през днешния ден, когато в страната стартира почивка за китайската Нова година, че затваря порти до ново разпореждане заради разпространяването на ковид. Решението е взето "за предварителна защита и надзор над епидемията и с оглед отбрана на здравето " на посетителите и личния състав. Градските управляващи в Шанхай, където са доказани 20 случая на заразяване с новата пневмония, разпоредиха да бъдат затворени за гости всички основни туристически обекти и забележителности.
Спрени са занятията в образователните заведения и детските градини. Преустановени са и плаванията с круизни кораби по река Хуанпу, отбелязва ТАСС, като се базира на локални медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР