Китай заплаши с контрамерки, ако САЩ разгърнат ракети със среден

...
Китай заплаши с контрамерки, ако САЩ разгърнат ракети със среден
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ и съюзниците им, че ще отговори подобаващо на ракети в Азия

Китай заплаши с контрамерки, в случай че Съединени американски щати разпрострат ракети със междинен обхват на деяние в Азия и предизвестиха съдружниците на Съединени американски щати за последици , в случай че разрешат такива оръжия на тяхна територия, оповестява " Ройтерс ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер съобщи в събота, че поддържа слагането на ракети със междинен обхват, евентуално до няколко месеца . Вашингтон публично напусна Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват на 2 август , след обвинявания, че Русия го нарушава. Москва надлежно отхвърля обвиняванията, само че и тя разгласи своето ответно овакантяване на контракта .

Съединени американски щати упреква Русия, че не съблюдава контракта, само че отдръпването също разрешава на Пентагона да създаде нови оръжия за противопоставяне на Китай , които могат да се похвалят с все по-сложни сухопътни ракетни сили. Пекин не е страна по контракта и отхвърли да се причисли.
 Съединени американски щати влага в ракетни тествания
Съединени американски щати влага в ракетни тествания

Излизането от ИНФ улеснява военните " да се оправят освен с Русия, само че и с Китай "

Фу Конг, общоприет шеф на отдела за надзор на оръжията в китайското външно министерство, съобщи, че Пекин " няма да стои бездействащ " и просто да следи базирането на американските ракети в Азия .

" Ако Съединени американски щати разпрострат ракети в тази част на света, на прага на Китай, Китай ще бъде заставен да предприеме ограничения за противопоставяне ", съобщи той.

" Призовавам съседите ни да проявят нерешителност и да не разрешават на Съединени американски щати да разпростират ракети със междинен обхват на своята територия ", добавя Фу Конг.

Той особено загатва Япония, Южна Корея и Австралия, като ги предизвести, че това няма да служи добре на техните ползи за национална сигурност .
 Австралия отхвърля на Съединени американски щати, не желае американски ракети
Австралия отхвърля на Съединени американски щати, не желае американски ракети

Но чака бъдещите учения със Съединени американски щати, Република Корея и Япония

Фу Конг не прецизира по какъв начин Китай ще реагира, само че " всичко е на масата ", в случай че съдружниците на Съединени американски щати разрешат разполагането на тези ракетите .

Той също по този начин повтори, че Китай няма интерес да взе участие в каквито и да е тристранни договаряния със Съединените щати и Русия , с цел да реализира нови условия за сходни оръжия, аргументирайки, че множеството китайски ракети не могат да доближат до сърцето на Съединени американски щати .

" Предвид голямата бездна сред нуклеарните арсенали на Китай и тази на Съединени американски щати и Руската федерация, не считам, че е рационално или даже заслужено да чакаме Китай да взе участие в договарянията за понижаване на оръжия на този стадий ", добавя той.
 Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай
Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай

Предоговаря достъп на американската войска до въздушно и морско пространство

Еспер и други чиновници на администрацията на Тръмп упрекват Китай в нападателно държание, което дестабилизира индо-тихоокеанския район . Войната на думите за разполагане на ракети в Азия провокира безпокойствие по отношение на конкуренцията с оръжие в района.

Очаква се Съединени американски щати да тестват наземна крилата ракета през идващите няколко седмици . Пентагонът също ще се стреми да тества балистична ракета със междинен обхват на деяние през ноември .

Въпреки това, самостоятелен от контракта, Китай към този момент разполага с огромен брой ракети със междинен обхват и конфигурира военно съоръжение на изкуствени острови.

Вчера, съветският президент Владимир Путин предизвести, че Москва ще бъде принудена да стартира да създава основани на сушата нуклеарни ракети с дребен и междинен обхват, в случай че и Съединени американски щати стартират да вършат същото след края на контракта за надзор върху въоръженията.
 Русия ще отговори на всяко едно разполагане на американски ракети в Азия
Русия ще отговори на всяко едно разполагане на американски ракети в Азия

Ракетите в Япония също ще бъдат регистрирани при реципрочно обмисляне

Китайската национална освободителна войска употребява нараствания на бюджета, с цел да построи боеприпас от съвременни ракети , доста от които са предопределени да нападат самолетоносачи и бази , които образуват основата на американското военно владичество в района с цел да защитят съдружниците си.

Китай също по този начин напредва бързо в създаването на по този начин наречените хиперзвукови ракети , които могат да маневрират внезапно.

Според представители на Пентагона, Съединени американски щати имат лимитирана отбрана против сходни ракети и желаят нови оръжия и тактики за противопоставяне .

С приемането на нов бюджет за защита, Съединени американски щати ще изразходват 738 милиарда $ и 740 милиарда $ за финансовите години 2020 и 2021 . " Бюджетната договорка е феноменална за нашите велики военни ", написа по-рано Тръмп в Туитър.
 Китай пусна видео с сполучливо тестване на ракета, която може да удари Съединени американски щати
Китай пусна видео с сполучливо тестване на ракета, която може да удари Съединени американски щати

Пекин тества нова балистична ракета, наричана от някои " килърът на Гуам "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР