Китай заедно с Русия има решителна готовност да защитава едноцентричната

...
Китай заедно с Русия има решителна готовност да защитава едноцентричната
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай заедно с Русия ще защитава световния ред

Китай дружно с Русия има решителна подготвеност да пази едноцентричната интернационална система в днешния разтревожен свят и да пази международния ред, учреден на интернационалното право. Това сподели при идването си в Москва китайският президент Си Дзинпин, представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В надалеч не по този начин спокойния свят Китай има подготвеност дружно с Русия да отстоява уверено едноцентричната интернационална система, да пази международния ред, учреден на интернационалното право и основополагащите правила на интернационалните връзки, които се базират на задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации, да се придържа към същинска многоликост, насърчавайки многополярността в света и демократизацията в интернационалните връзки, както и да способства за развиването на световното ръководство в по-справедлива и рационална посока ", сподели китайският президент. По думите му Китай и Русия като огромни страни и непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации играят значима роля в интернационалните каузи.

Си Дзинпин добави, че чака по време на визитата в детайлности да бъдат обменени отзиви с съветския президент Владимир Путин по въпроси на двустранните връзки и по значими районни и интернационалните тематики, представляващи съвместен интерес, както и да бъде набелязан проект за развиване на стратегическото взаимоотношение и практическото съдействие. " Уверен съм, че визитата ще бъде плодотворна, придавайки нов подтик за крепко и устойчиво развиване на китайско-руските връзки на всеобхватно партньорство и стратегическо взаимоотношение в новата ера ", акцентира китайският водач, представен от Българска телеграфна агенция. Си Дзинпин дойде по-рано през днешния ден на държавно посещаване в Русия. Самолетът му се приземи на столичното летище " Внуково " към 12:59 часа московско време.

Chinese President Xi Jinping has arrived in Moscow for his three-day visit with Russian leader Vladimir Putin.

Beijing is calling this trip a " journey of peace. " The United States is monitoring for signs that China will provide military aid to Russia.
— The Recount (@therecount)

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР