Китай забранява на финансовите институции и компаниите за разплащане да

...
Коментари Харесай

Bitcoin загуби 15%, след като Китай забрани на банките да използват криптовалути

Китай не разрешава на финансовите институции и фирмите за разплащане да оферират услуги свързани с криптовалути като транзакции и предизвести вложителите за растеж на спекулативната търговия в бранша. Това е следващият опит на китайските регулатори да лимитират интензивността на виртуалните пари, с цел да приготвят сцената за личната си криптовалута, цифровият юан. Изявлението на китайската банка е вторият удар по биткойн и криптопазра в границите на седмица, откакто преди няколко производителят на елктромобили Tesla и нейният основател Илон мъск оповестиха, че се отхвърлят да одобряват биткойн поради високата му енергийна стойност и климатичен отпечатък.

В сряда централната банка на Китай, локалната асоциацията на банките и представителите на интернет промишлеността излязоха с общо мнение, съгласно което финансовите и платежните институции не би трябвало да одобряват криптовалути за разплащане. " Те не са действителен актив ", се споделя в него.

" Скорошния растеж и последвалия спад в криптовалутите е обвързван със спекулативния темперамент на крипто пазара. Спекулациите съставляват сериозна заплаха за собствеността на хората както и за естественото действие на стопанската система и финансовия ред " споделят в изказване три китайски институции в локалната обществена мрежa We Chat.

Това докара до спад с над 10 хиляди $ или с 15% до 37.6 хиляди $. Така валутата загуби всичко извоювано от начлото на февруари, а от върха насам загубата за bitcoin e 40%.

През 2017 година Китай затвори локалните си криптоброкери, а през 2019 забрани и задграничните, както и ICO-тата (първични предлагания на тоукени), само че към момента разрешава на самостоятелните вложители в страната да влагат в криптовалути. Поредния опит за интервенция в бранша потвърждава, че страната не се е отказала от регулаторните си планове в сферата. В изказването, което бе оповестено от профилите на Китайската национална интернет финансова група, китайската банкова асоциация и асоциацията за клиринг и разплащания в Китай, прибавят, че към сегашен миг криптовалутите нямат действителна стойност, цените им са елементарно манипулируеми и финансовите транзакции не се подсигуряват от закона в Китай.
Само цвят червен
На фона на новините от азиатската страна криптовалутите удължиха спада си като цената за най-голямата криптовалута се намали под 40 хиляди $ за монета за пръв път от февруари месец насам. Според данни на coinmarketcap за последните 24 часа пазарът на криптовалутите е изгубил близо 20% пазарната си капитализация като мъчно могат да бъдат открити криптовалути, които се повишават към сегашен миг.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР