Китай все още няма обявен единен национален план за ваксинация.

...
Китай все още няма обявен единен национален план за ваксинация.
Коментари Харесай

Наш журналист от Китай: Тук моловете са претъпкани, децата са на училище, а ваксинацията започна още през...

Китай към момента няма разгласен обединен народен проект за имунизация. Вероятно всяка област ще взима независимо решение, само че това е обяснимо тъй като въпреки всичко това е огромна страна. Това разяснява Тодор Радев, публицист в радио Пекин, пред Българска национална телевизия.

Ваксинацията ще прочете на три стадия, според на степента на риск. Най-напред са хората на първа линия - чиновниците в лечебните заведения, митниците. Във втория стадий ще бъдат включени високо рисковите групи - възрастни хора, деца, хора с хронични болести. През третия стадий ще се имунизират останалите хора.

Още през октомври в град покрай Шанхай е почнала тип пилотна стратегия за всеобща имунизация. Ваксината се слага в две дози в период от 14 до 28 дни и коства към 100 български лв., изясни още журналистът.

Китайската здравна каса е съобщила, че няма опция да покрие финансовата стойност за всички, тъй че имунизацията няма да е безвъзмездна.

Китай работи напълно върху свои разработки на ваксина, като упованията са потенциалът да доближи до 1 милиарда дози следващата година. Предимството на китайската ваксина е, че за разлика от тези на "Пфайзер " и "Модерна " не е нужно да бъде съхранявана при доста ниски температури, което прави превозването й доста елементарно, изясни още Радев.

Кметът на Ухан фактически си подаде оставката, само че тя не беше призната. Отстранени от служба са секретарите на партийните организации в Ухан и Хубей, против един от тях са повдигнати обвинявания, само че те освен поради пандемията, удостовери българският публицист.

В Китай доста се подчертава върху използването на обичайна китайска медицина, обвързвана с билкови медикаменти, изключително при хора, които нямат мощно изразени признаци. Предполагам, че на тази основа ще се появят медикаменти, счита Радев.

Хората към този момент се върнаха към естествения си метод на живот, в това число в Пекин. Например, един от моловете тук беше цялостен до краен лимит през вчерашния ден, учебните заведения също са присъствени, на практика към този момент никой не работи онлайн, показа още Радев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР