Китай внезапно отмени строгите ограничения заради Covid-19, което може да

...
Китай внезапно отмени строгите ограничения заради Covid-19, което може да
Коментари Харесай

Новa прогноза за Covid-19 в Китай: Над 1 млн. смъртни случая до 2023 г.

Китай ненадейно анулира строгите ограничавания поради Covid-19, което може да докара до гърмеж на новите заболели и повече от милион смъртни случая до 2023 година, гласи нова прогноза на основания в Съединени американски щати Институт за здравни индикатори и оценки (ИЗПО), написа Reuters.   Според прогнозите на института пикът на случаите в Китай ще е към 1 април, когато смъртните случаи ще доближат 322 000. Около една трета от популацията на Китай до тогава ще бъде инфектирана, съобщи шефът на ИЗПО Кристофър Мъри.   Здравните управляващи на Китай не са съобщили публично за нито един смъртен случай от Covid-19 след анулацията на рестриктивните мерки. Последните публични смъртни случаи са регистрирани на 3 декември, написа Reuters. Общият брой на смъртните случаи през цялата пандемия в Китай до момента е 5235.   Пекин анулира едни от най-строгите ограничавания заради  ковид в света през декември след невиждани публични митинги и сега се следи внезапен скок на инфекциите, като има опасения, че Covid-19 може бързо да се популяризира измежду популацията от 1,4 милиарда души по време на празника за Лунната нова година през идващия месец.

ИЗПО e самостоятелна група за моделиране в Университета на Вашингтон в Сиатъл, на която разчитат държавните управления и компании през целия интервал на пандемията. ИЗПО базира своите изводи на данни от провинциите и информация от неотдавнашната поява на Омикрон в Хонконг.
" След първичното огнище в Ухан Китай съвсем не оповестява за смъртните случаи. Ето за какво потърсихме Хонконг, с цел да получим визия за % на смъртност от инфекцията ", споделя още шефът на групата Кристофър Мъри.   За своите прогнози ИЗПО употребява и информация за имунизацията, предоставена от китайското държавно управление, както и догатки за това по какъв начин другите провинции ще реагират на увеличение на равнищата на заразяване.   Други специалисти чакат, че към 60% от популацията на Китай в последна сметка ще бъде инфектирано, като пикът се чака през януари, когато уязвимите групи от популацията - възрастните хора и хората с към този момент съществуващи болести - ще бъдат наранени най-тежко.   Основните опасения произтичат от огромния брой податливи на заразяване хора в Китай, потреблението на по-малко ефикасни ваксини и ниския брой на имунизираните измежду хората на 80 и повече години, които са изложени на максимален риск от тежки болести.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР