Китай възнамерява да строи атомни подводници от ново поколение в

...
Китай възнамерява да строи атомни подводници от ново поколение в
Коментари Харесай

Китай ще строи ултра модерни подводници

Китай има намерение да строи атомни подводници от ново потомство в огромни серии, заяви уеб сайтът East Pendulum в обявата на Хенри Кенман „ La production „ en masse” des sous-marins nucléaires chinois?”, представена от Блиц.

Авторът е подбуден към тази мисъл от неотдавнашни изявления за реконструкцията на корабостроителницата Bohai Heavy Industry Company в Бохай (Хулудао). Именно там от 1968 година са строени всички китайски подводници. На страница на Bohai Heavy Industry Company в уеб страницата Weixin 15 се появила записка, че високопоставени функционери на китайската компартия одостоили с посещаване корабостроителницата. Само след няколко дни известието е изтрито. И двете неща не са инцидентни. По време на срещата шефът на корабостроителницата Ли Тян Бао произнесъл слово, в което отбелязал, че неговите хора ще създадат всичко допустимо, „ с цел да осъществят фантазията на няколко поколения”, като „ построяването на огромна серия от избран проект”, а по този начин също, че военната продукция ще остане приоритет на завода.

Още през февруари 2015 година американският вицеадмирал Джоузеф Мълой декларирал пред подкомисия на комисията за въоръжените сили към американския Конгрес, че Китай построява някои „ почтено казано страхотни подводници ", като още тогава имал повече дизелови и атомни подводни съдове от Съединени американски щати. Според него, качеството на китайските подводници било по-ниско, само че Пекин навсякъде постанова системи за ръководство на качеството и за миналите съвсем 3 година нещата съвсем несъмнено радикално са се трансформирали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР