Китай възнамерява да предостави 10 милиона дози ваксини срещу КОВИД-19

...
Китай възнамерява да предостави 10 милиона дози ваксини срещу КОВИД-19
Коментари Харесай

Китай ще осигури 10 млн. дози ваксини срещу COVID-19 за програмата КОВАКС

Китай има намерение да даде 10 милиона дози ваксини против КОВИД-19 за световната стратегия за систематизиране на ваксини КОВАКС, а три китайски компании са кандидатствали за утвърждение да се включат в самодейността, съобщи през днешния ден китайското външно министерство, представено от Ройтерс.

Програмата КОВАКС, подкрепена от Световната здравна организация (СЗО) и алианса за ваксини GAVI, би трябвало да стартира да разпределя ваксини измежду страни с ниски и междинни равнища на приходите този месец и се чака 2 милиарда от общо 3 милиарда дози да бъдат доставени тази година.

Китайското външно министерство съобщи през януари, че фирмите "СиновакБиотех ", "Китайска национална фармацевтична група " ( "Синофарм ") и "КанСино Байолоджикс " са кандидатствали за присъединяване в програмата КОВАКС.

Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин разгласи през днешния ден проектите за доставки на постоянна конференция, само че не даде повече детайлности.
Трите китайски компании към този момент не са коментирали тематиката.

СЗО, която преглежда кандидатурите, може да вземе решение за имунизациите на "Синофарм " и "Синовак " най-рано през март, съгласно вътрешен документ на КОВАКС, забелязан от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР