Китай възнамерява да изпрати първата пилотирана мисия до Марс през

...
Китай възнамерява да изпрати първата пилотирана мисия до Марс през
Коментари Харесай

Китай с план да изпрати хора на Марс през 2033 г.

Китай има намерение да изпрати първата пилотирана задача до Марс през 2033 година, а по-късно и постоянни полети до Червената планета. Това е заложено в проект за непрекъсната обитаема база на Марс за добиване на ресурсите му, съобщи Ройтерс.

Подробности за амбициозния проект, с който Пекин се състезава със Съединени американски щати в изпращането на хора на Марс, бяха разкрити за първи път след изпращането на китайски роувър на планетата през май, което е бе и първата задача, съобщи БНР.

Пилотирани полети до Марс са планувани за 2033, 2035, 2037 и 2041 година, както и за по-нататък, заяви неотдавна шефът на главния китайски ракетостроител Ван Сяочзюн, който чрез видеовръзка взе участие в съветска галактическа конференция.

Преди началото на задачите Китай ще изпрати роботи на Марс за изследване на възможни места за база и за създаване на системи за добиване на запаси там, съобщи Ван.

За заселване на Марс екипажите би трябвало да могат да употребяват ресурсите на планетата – вероятно добиване на вода под повърхността, генериране на О2 и производство на електричество.

Освен това Китай би трябвало да създаде технология, с която астронавтите да се връщат на Земята.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР