Китай във вторник призова Съвета за сигурност на ООН единодушно

...
Китай във вторник призова Съвета за сигурност на ООН единодушно
Коментари Харесай

Китай и Русия лобират за облекчаване на санкциите срещу Пхенян

Китай във вторник прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо да поддържа взаимното предложение с Русия за облекчение на глобите против Северна Корея, предупреждавайки, че разговорът за разрешаване на нуклеарното напрежение не би трябвало да върви обратно.
През последните седмици разполагащият с нуклеарен боеприпас Пхенян излиза с все по-твърди заявления, като даже дава обещание злокобен „ коледен подарък “, в случай че Вашингтон не направи някои отстъпки.
От своя страна американският президент Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че ще бъде " отчаян ", в случай че Северна Корея направи нещо, предупреждавайки, че в случай че това стане, " ние ще се погрижим за това ".
" Ние следим доста от близко ", сподели Тръмп в Белия дом.
Преговорите сред Вашингтон и Пхенян значително изпаднаха в застой след срутва на срещата на върха в Ханой през февруари сред Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун.
Пхенян се намира под тежки наказания на Съединени американски щати и Организацията на обединените народи поради нуклеарната си стратегия, само че беше отчаян от неналичието на облекчение, откакто разгласи мораториум върху тестванията за нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети (ICBM).
" Това е значим и сензитивен интервал за полуострова и неотложността на политическото решение в допълнение се усили ", съобщи представителят на китайското външно министерство Гън Шуан на постоянен брифинг в Пекин.
Международната общественост би трябвало " да попречи на полуострова да изпадне още веднъж в напрегната борба и да избегне сериозна смяна на обстановката ", добави Гън.
Русия и Китай показаха план на взаимна резолюция в Организацията на обединените народи в понеделник за унищожаване на някои от наказателните ограничения, които са били приложени в Пхенян във връзка с нуклеарните й действия.
" Надяваме се Съветът за сигурност единомислещо да поддържа политическото споразумяване на въпроса за полуострова " и ще насърчи Вашингтон и Пхенян да " почитат взаимните си загрижености “, сподели Гън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР