Китай в сряда изстреля две балистични ракети със среден обсег

...
Китай в сряда изстреля две балистични ракети със среден обсег
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ с изстрелване на балистични ракети до 4000 км в Южнокитайско море

Китай в сряда изстреля две балистични ракети със междинен обхват в Южнокитайско море " като предизвестие за Съединени американски щати ", South China Morning Post, базирайки се на източник, непосредствен до Народноосвободителната войска на Китай, представени от ТАСС.

Става въпрос за ракети Dongfeng-26B и Dongfeng-21D, които могат да удрят както сухопътни, по този начин и морски цели , като самолетоносачи .

Първата ракета се допуска, че е изстреляна от северозападната провинция Цингхай, втората от крайбрежната източна провинция Жеджиан.

И двете са се приземили в избраната зона сред остров Хайнан и островите Парасел , краткотрайно затворена за навигация заради ученията.

Както акцентира източникът , тези изстрелвания имаха за цел възпиращ резултат върху появяването на непознати сили в района .

" Това е отговорът на КНР на евентуалните опасности, подбудени от все по-честата поява на американски военни самолети и кораби в Южнокитайско море. Китай не желае прилежащите страни да схващат неправилно задачите на Пекин ", сподели източникът.

Тестовете са извършени ден, откакто китайското външно министерство съобщи, че американски разследващ аероплан U-2 е нахлул в китайското въздушно пространство в зона на военни маневри със пукотевица в залива Бохай.
 В Китай: Военните провокации на Съединени американски щати могат да им докарат човешки жертви
В Китай: Военните провокации на Съединени американски щати могат да им докарат човешки жертви

Съединени американски щати би трябвало душевен да се приготвят - ще потъват кораби, ще изчезват самолети и ще погребват бойци в непозната земя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР