Китай успя да спечели първото в историята издание на Онлайн

...
Китай успя да спечели първото в историята издание на Онлайн
Коментари Харесай

Китай спечели първото издание на Онлайн купата на нациите по шахмат

Китай съумя да завоюва първото в историята издание на Онлайн купата на нациите по шахмат. В суперфинала китайците стигнаха до тъждество 2:2 с отбора на Съединени американски щати, което им бе задоволително, откакто приключиха преди всичко в първата фаза на надпреварата. Тогава те на два пъти победиха американците.

Крайният триумф за Китай обаче не пристигна елементарно и стана факт след успеха на Ю Яни на трета дъска с белите фигури над Уесли Со. Яни, който бе взе; впечатляващите 6,5 точки от 9 партии в първата фаза, сътвори същински шедьовър против Со и накара американеца да се съобщи на 34-тия ход. За Яни и китайския тим успеха бе наложителна, защото малко преди този момент Фабиано Каруана бе дал преднина на американците с победа над Вей И на втора дъска. На първа дъска Дин Лижен и Хикару Накамура приключиха реми, а на четвърта дъска дамите Ирина Круш и Хоу Ифан също не съумяха да се победят.

Първото издание на Онлайн купата на нациите се организира от 5 до 10 май, като шестте участващи тима - Китай, Съединени американски щати, сборния отбор на Европа, Русия, Индия и сборния отбор на Света, бяха формирани от по шестима шахматисти, играещи от домовете си. Общият награден фонд на шампионата е 180 000 $.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР