Китай успя да привлече през юни преки чуждестранни инвестиции в

...
Китай успя да привлече през юни преки чуждестранни инвестиции в
Коментари Харесай

Увеличаване на чуждестранните инвестиции в Китай през юни с близо 6%



Китай съумя да притегли през юни директни задгранични вложения в размер на 15,66 милиарда $, или с 5,8% повече от година по-рано, заяви в четвъртък Министерството на търговията, представено от " Уолстрий джърнъл ".

През първите шест месеца на годината директните задгранични вложения в страната набъбнаха с 4,1% по отношение на същи интервал на миналата година, достигайки 68,32 милиарда $, означи китайското министерство.

Трябва да се има поради, че задграничните вложения в Китай, пристигнали от Съединени американски щати, възлизат на цели 29% от техния общ размер през интервала януари - юни. Инвестициите в бранша на високите технологии, като да вземем за пример в телекомуникации и здравно съоръжение, продължиха да бележат висок ритъм на напредък през първата половина на годината, уточни Министерството на търговията.

Търговска борба със Съединени американски щати, недоволствата от задгранични компании по отношение на нелоялната регулация и икономическите насрещни ветрове в самият Китай са предиздвикали управляващите в Пекин да удвоят напъните си за привличане на задгранични вложения. Говорител на Министерството на търговията съобщи пред кореспонденти в четвъртък, че Пекин би желал да види американските компании да лобират измежду администрацията на президента Тръмп за унищожаване на наказателните мита, налагани върху вноса на китайски артикули.

Говорителят също по този начин съобщи, че в случай че продължи настояването от страна на Съединени американски щати за налагане на митнически цени, това ще навреди на международната стопанска система. Той означи, че понастоящем не се водят договаряния със Съединени американски щати и че ескалацията на комерсиалните търкания зависи от това, което правят Съединените щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР