Китай успешно изведе в орбита експерименталния спътник Шъян-10-02 (Shiyan-10-02), предаде

...
Китай успешно изведе в орбита експерименталния спътник Шъян-10-02 (Shiyan-10-02), предаде
Коментари Харесай

Китай успешно изстреля експерименталния спътник „Шъян-10-02“

Китай сполучливо изведе в орбита пробния сателит " Шъян-10-02 " (Shiyan-10-02), съобщи ТАСС, базирайки се на Китайската корпорация за аерокосмическа просвета и технологии (CASC).

Сателитът е изстрелян в 12:43 часа пекинско време с ракета-носител " Чанчжън-3В " от космодрума Сичан в югозападната провинция Съчуан. Това е 458-ото изстрелване от серията.

Смята се, че това е последното извеждане на галактически уред в орбита за тази година. По данни на корпорацията през 2022 година са осъществени 54 изстрелвания на създадени от нея носители. Всички те са били сполучливи. Като цяло Китай е изстрелял ракети повече от 60 пъти тази година, с което усъвършенства личния си връх от 2021 година, написа Българска телеграфна агенция.

Спътникът " Шъян-10-02 " по проект би трябвало да бъде употребен за тестване на нови технологии в орбита.
Китай интензивно развива националната си галактическа стратегия, разработвайки метеорологични, телекомуникационни и навигационни спътници, както и технологии за проучване на Луната. Китайските специалисти по едно и също време извършват план за проучване на метеорити и Марс.

В орбита приключи построяването на китайската галактическата станция, която скоро би трябвало да проработи в естествен режим.

Миналата година Китай реализира 55 галактически изстрелвания, поставяйки народен връх. По този индикатор страната изпревари Съединени американски щати, заемайки първото място в света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР