Китай успешно изстреля нова ракета и прототип на космически кораб,

...
Китай успешно изстреля нова ракета и прототип на космически кораб,
Коментари Харесай

Китай се похвали с успешно изстрелване на нова ракета и кораб

Китай сполучливо изстреля нова ракета и първообраз на галактически транспортен съд , разгласи държавната медия " Синхуа ", представена от Агенция Франс Прес.

Световната информационна организация отбелязва, че това е огромно тестване за упоритостите на страната да сътвори непрекъсната галактическа база и да изпрати тайконавти на Луната.

Ракетата Long March 5B полетя от космодрума " Венчанг " на южния остров Хайнан и 8 минути по-късно първообраз на галактически транспортен съд сполучливо се отдели и навлезе в плануваната орбита , разясни " Синхуа ". Китайската медия добавя, че тестова версия на капсула за връщане на товари също сполучливо се е отделила от ракетата.

Планът на китайското държавно управление е галактическият транспортен съд да транспортира тайконавти до галактическата станция, която Китай възнамерява да приключи до 2022 година и вероятно след това до Луната. Корабът е за екипаж от шестима тайконавти.

Корабът и капсулата би трябвало да се върнат до петък след довеждане докрай на изпитателните полети.

Първият сполучлив полет на 54-метровата ракета Long March 5B би трябвало да вдъхне убеденост на Китай след неуспехите с модел 7А през март и модел 3B през април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР