Китай успешно изпрати в космоса първия в света сателит 6G,

...
Китай успешно изпрати в космоса първия в света сателит 6G,
Коментари Харесай

Китай праща в орбита първия в света 6G тестов сателит

Китай сполучливо изпрати в космоса първия в света спътник 6G , с цел да тества технологията, оповестява БиБиСи.

Той излезе в орбита дружно с още 12 спътника от центъра за изстрелване на спътници Taiyuan в провинция Шанси.

Ще бъде изпитана високоскоростната технология , която ще бъде един от главните детайли на връзките от шесто потомство .

Сателити също по този начин носят технология, която ще се употребява за мониторинг на бедствия и попречване на горски пожари .

Докато споровете към китайското съоръжение от пето потомство не престават по целия свят, страната към този момент е разширила научните проучвания в региона на изследването и развиването на 6G мрежи.

За изстрелването е употребена ракета притежател Long March 6, се споделя в известие от Университета за електронна просвета и технологии, представено от локалните медии.

70-килограмовият спътник ще се трансформира в " първата техническа инспекция на терахерцовата връзка ", тествана в галактическа конюнктура, съгласно професор Сю Янгшен от Университета за електронни науки и технологии.

Смята се, че терахерцовата връзка, една от основните технологии в развиването на мрежи от шесто потомство, има преимущество пред други други възможности , в това число висока скорост на предаване и " значими вероятности за приложение в региона на наземната и галактическа връзка ".

6G мрежите се чака да са 10 пъти по-бързи от мрежите от пето потомство .

През май China Unicom и националният производител на телекомуникационно съоръжение ZTE се споразумяха за взаимно изследване и развиване на 6G мрежата, като предвиждат, че софтуерната епоха от последващо потомство ще стартира през 2030 година .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР