Китай удвоява усилията си в изграждането на пазар за данни

...
Китай удвоява усилията си в изграждането на пазар за данни
Коментари Харесай

В Китай: Данните ще се търгуват като петрол

Китай удвоява напъните си в построяването на пазар за данни — новият нефт в цифровата стопанска система — тъй че те да получат своята цена и да бъдат търгувани като елементарна стока, гласи подробен проект, оповестен от Пекин в неделя и представен от The South China Morning Post.

Документът не съдържа значими елементи като това кой има данните, какъв вид данни ще се търгуват, или какъв ще бъде механизмът на търговията. За Китай въпросът е все по-централен, а предходната година Пекин добави данните като един от най-важните индустриални фактори дружно със земята, труда, капитала и технологиите.

Водеща роля в търговията с данни ще има Шънджън — от време на време именуван " Силициевата котловина на Китай ".

Екшън проектът, оповестен от Държавния съвет, приказва за ускорение на основаването на пазар за данни и основаването на правна рамка за благосъстоятелност, търговия, предаване и сигурност на данните. Обмисля се и търговията на интелектуална благосъстоятелност и научни и софтуерни изследвания.

Опитът на Поднебесната империя да трансформира данните в търгуван актив ще има особена значимост за софтуерните компании в страната, които акумулираха голям размер потребителски данни през последните години.
 Китай скоро ще има достъп до потребителските данни на софтуерните компании
Китай скоро ще има достъп до потребителските данни на софтуерните компании

Уж мярката цели предотвратяването на злоупотреби с кредити
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР