Китай трябва да засили капацитета си за ядрено възпиране и

...
Китай трябва да засили капацитета си за ядрено възпиране и
Коментари Харесай

Китай се гласи да засили капацитета си за ядрено възпиране и противодействие

Китай би трябвало да ускори потенциала си за нуклеарно въздържане и противопоставяне, с цел да е в крайник с разрастващите се нуклеарни тактики на Съединени американски щати и Русия. Това акцентира печатният орган на Народната освободителна войска, както публично се назовава китайската войска, оповестява " Ройтерс ".

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп може да се стреми към създаването на нови нуклеарни оръжия и може намерено да остави отворена опцията за нуклеарно възмездие за огромни неядрени офанзиви, настояват американски медии, добрали се до секретна информация.

Този " невиждан " ход на Съединени американски щати, комбиниран с непрестанно възстановяване на качеството на нуклеарните арсенали както на Съединени американски щати, по този начин и на Русия, значи, че и двете страни отдават по-голямо значение на възпирането и действителната бойна приложимост, акцентира изданието.

" В непредсказуемостта на днешния свят, с цел да подобрим способността на тактиката за въздържане на нашата страна, с цел да подкрепим позицията си на огромна мощ... ние би трябвало да засилим надеждността и солидността на качествата си за нуклеарно въздържане и нуклеарно противопоставяне ", се акцентира в материала.

Статията е написана от двама откриватели от Академията за военни науки към китайската войска.

Необходима е смяна, макар че Китай е създал нуклеарни оръжия, с цел да избегне издевателството от нуклеарни сили, се показва още в материала и се прибавя, че Китай постоянно ще се придържа към правилото да не употребява първи нуклеарни оръжия и към крайната цел за унищожаване на нуклеарните оръжия.

Нито Русия, нито Съединени американски щати изоставят нуклеарните оръжия, като всяка от тях създава нови високотехнологични оръжия, се отбелязва още в материала, като се показва оценката на Бюджетната комисия към Конгреса на Съединени американски щати, че за поддържане и модернизиране на американския нуклеарен боеприпас през идващите 30 години ще бъдат заделени 1,2 трлн. $.

Тези разходи са довели до съответната съветска стратегия за военна рационализация, чиято цел е увеличение на каузи на модерните въоръжения в нейната нуклеарна триада до минимум 90 % към 2021 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР