Китай трябва да предостави достъп до служители на Световната здравна

...
Китай трябва да предостави достъп до служители на Световната здравна
Коментари Харесай

Австралия призова Китай да даде достъп на екипа на СЗО за проучването на К-19

Китай би трябвало да даде достъп до чиновници на Световната здравна организация (СЗО), проверяващи произхода на К-19, "незабавно ". Това съобщи външният министър на Австралия Марис Пейн, предават международните информационни организации.

По-рано тази седмица ръководителят на СЗО съобщи, че е "много отчаян ", че Китай към момента не е разрешил влизането на екип от интернационалните специалисти по ковид.

"Надяваме се, че нужните позволения за пътуването на екипа на СЗО до Китай могат да бъдат издадени неотложно ", сподели Пейн.
Тя повтори значимостта на свиканото от СЗО научно проучване и сподели: "Очакваме с неспокойствие констатациите от интернационалната полева задача в Китай ".

Смята се, че новият ковид се е появил за първи път в централния китайски град Ухан в края на 2019 година Оттогава той се популяризира в международен мащаб, заразявайки над 86 милиона души и убивайки над 1,8 милиона.

Австралия беше водещ глас в апела за без значение следствие на произхода на К-19 и частично заради това връзките ѝ с Китай бяха влошени.

Оттогава Китай, най-големият търговски сътрудник на Австралия, ограничи вноса на говеждо месо, наложи мита върху австралийското вино и сподели на своите мелничари да спрат да купуват австралийски памук.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР