Китай тества свръхбърз безжичен интернет със скорост на изтегляне до

...
Китай тества свръхбърз безжичен интернет със скорост на изтегляне до
Коментари Харесай

Китай тества свръхбърз безжичен интернет със скорост от 300 Gbps

Китай тества свръхбърз безжичен интернет със скорост на евакуиране до 300 Gbps. Това е повече от 10 пъти по-бързо от настоящия стандарт 5G. Тестът е извършен от 25-ия институт на Втората академия на китайската аерокосмическа просвета и промишленост.

Технологията употребява терахерцови (THz) честоти, които са по-мощни от тези, употребявани от сегашните 5G мрежи. THz честотите оферират капацитет за доста по-високи скорости, само че също по този начин имат и някои дефекти. Водата и други материали елементарно гълтам THz вълните, което лимитира техния обсег спрямо вълните с по-ниска периодичност.

Друго предизвикателство е, че THz технологията към момента е в ранен стадий на развиване. Китай за първи път реализира такива високи скорости с THz технология, само че все пак откривателите считат, че тези дефекти могат да бъдат отстранени. Освен всичко това, THz технологията има капацитета да направи гражданска война в безжичните връзки.

Съединени американски щати са обезпокоени от водещата роля на Китай в създаването на 6G. Правителството на Съединени американски щати е отделило 1 милиарда $ за проучвания в региона на 6G, само че не е ясно дали това ще е задоволително, с цел да настигнат Китай.

Миналия петък Белият дом се срещна с водачи от промишлеността, с цел да обсъдят идващото потомство безжична съгласуваност – 6G. Опасенията са, че други страни като Китай ще бъдат водещи в основаването на стандарти за 6G съгласуваност. Съединени американски щати се тормозят, че Китай може да господства на пазара на 6G, което може да окаже доста влияние върху стопанската система и националната сигурност на страната.

Бъдещето на 6G

Бъдещето на безжичните връзки е ярко. 6G ще обезпечи още по-високи скорости, по-ниска инертност и усъвършенствана енергийна успеваемост спрямо 5G. Това може да докара до редица нови приложения, като да вземем за пример:

Виртуалната действителност и добавената действителност ще бъдат неразличими от действителността. Холографската връзка разрешава на хората да взаимодействат между тях, като че ли се намират в една и съща стая. Автономните коли ще могат да споделят между тях и с инфраструктурата към тях. Интелигентните градове ще са в положение да събират и проучват данни в действително време, с цел да подобрят транспортния поток, потреблението на сила и публичната сигурност.

Надпреварата за 6G едвам в този момент стартира и е ясно, че Китай води. 300Gbps е скоростта на евакуиране несъмнено е скок към бъдещето. Съединени американски щати обаче би трябвало да усилят напъните си, в случай че желаят да са в крайник с времето.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР