Китай тества система, която може да контролира приземяването на падащи

...
Китай тества система, която може да контролира приземяването на падащи
Коментари Харесай

Китай тества технология за контролирано спускане на ракетни сегменти

Китай тества система, която може да управлява приземяването на падащи ракетни сегменти, обявиха от Китайската академия за ракетни технологии, заяви радио „ Китай “.

От там прибавиха, че пробата е бил осъществен след изстрелването на ракетата „ Чанджън-2С “ в понеделник. Той е имал за цел да позволи казуса със структурното раздробяване на ракетните сегменти. С този тест Китай за първи път приземи такива остатъци с парашут, поставяйки солидна основа за бъдещите следени кацания, обявиха от Академията.

В понеделник в 8:19 ч. пекинско време Китай изстреля нова група спътници за отдалечено наблюдаване. Ракетата-носител „ „ Чанджън-2С “ е с дължина 43 м и излетна маса от 242 тона. Обтекателят ѝ съставлява носови конус, който пази потребния товар. Тестваната технология е следена от електрическа и парашутна система, която следи в действително време за положението на полета при повторното нахлуване в земната атмосфера. Парашутът се отваря, когато обтекателят доближи избрана височина и дава отговор на съответните условия за закъснение на скоростта, след което се прави следено кацане в безвредна зона.

Изследователският екип има проекти да продължи с тестванията на технологията и през идващите години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР