Китай тества повече от четвърт милион души за коронавирус след

...
Китай тества повече от четвърт милион души за коронавирус след
Коментари Харесай

Китай тества 250 000 души след появата на нов Covid клъстер в Ченгду

Китай тества повече от четвърт милион души за ковид след откриването на няколко нови случая в южния град Ченгду , оповестява Агенция Франс Прес.

Възрастна двойка е диагностицирана като доказани случаи в понеделник, а управляващите наблюдават околните контакти и тестват проби от храни .

Местните здравни чиновници обявиха, че вирусът е открит в храни, съхранявани в хладилника им, и върху дъска за рязане в жилището им.

255 200 поданици в града са изследвани на COVID-19 , оповестиха от общинската здравна комисия с шест доказани случая и един асимптоматичен пациент .

Според локалните управляващи учебни заведения и детски градини в област Пиду, където са зародили случаите са затворили, възпитаници и учители са сложени под карантина и ще бъдат тествани за вирус.

Кадри по държавната телевизия демонстрират, че хора в парк се редят на опашка, с цел да бъдат тествани от здравните чиновници.

Китай - където вирусът се появи за първи път в края на предходната година - значително сложи под надзор вътрешните излъчвания на болест , като държавните медии упрекнаха последните клъстери за вноса на замразени храни и други колета .

Според СЗО понастоящем няма доказателства, че хората могат да заловен COVID-19 от храна или хранителни опаковки.

Почти година след появяването на вируса за първи път в централния град Ухан, Китай ускорява акцията си, с цел да разкрие произхода му.

През ноември здравен чиновник в Тиендзин съобщи, че инфекциите в града са проследени от импортирани артикули , като да вземем за пример свински глави от Северна Америка, заявявайки, че откритите вирусни варианти са сходни на тези в Европа и Съединени американски щати.
 Китай със 17 нови случая на Covid, множеството импортирани
Китай със 17 нови случая на Covid, множеството импортирани

Страната в последно време още веднъж записва инфектирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР