Китай търгува най-много с ЕС и САЩ, а търговията с

...
Китай търгува най-много с ЕС и САЩ, а търговията с
Коментари Харесай

Китай няма да рискува търговията със Запада заради Русия, убедена Георгиева

Китай търгува най-вече с Европейски Съюз и Съединени американски щати, а търговията с Русия е парченце от световната търговия на Пекин. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева за американската телевизия Си Би Ес.

Проблемите, пред които е изправен Китай през днешния ден, са толкоз значими, че е доста малко евентуално те да търсят още повече проблеми за стопанската система си, означи тя във връзка позицията на Китай за войната в Украйна и напомни, че растежът в Китай се е забавил фрапантно и сега Oмикрон удря страната с най-силната вълна от началото на Коронавирус пандемията.
 Байдън заплаши Китай със наказания, в случай че оказва помощ на Русия
Байдън заплаши Китай със наказания, в случай че оказва помощ на Русия

Лидерите разговаряха за рецесията в Украйна

Георгиева уточни, че Китай е доста интегриран в международната стопанска система. " Всъщност Китай търгува най-вече с Европа, по-късно със Съединени американски щати. Търговията с Русия е 150 милиарда $ - парченце от световната им търговия, тъй че е доста евентуално те да се концентрират върху това да защитят способността си да инжектират запаси в личната си стопанска система, вместо да пазят 150 милиарда търговия с Русия " , означи тя, представена от БГНЕС.

Шефът на МВФ съобщи, че ще бъдат преразгледани прогнозите за напредък надолу през тази година, само че те ще останат в " позитивна територия ".

Тя акцентира, че съветската и украинската стопанска система дружно са 3,5% от международната стопанска система . По-важното било последователността на събитията.

" Има война, цените се повишават, инфлацията се форсира. Какво вършат централните банки? Те ще би трябвало да затегнат финансовите условия ", означи Георгиева. Тя предизвести, че методът, по който те калибрират сред битката с инфлацията и това да не хвърлят студена вода върху възобновяване, ще бъде извънредно сложна задача.
 Китай скастри Съединени американски щати: На Украйна ѝ би трябвало мир, не оръжия
Китай скастри Съединени американски щати: На Украйна ѝ би трябвало мир, не оръжия

Пекин още веднъж упрекна Вашингтон в подклаждане на спора

Преди дни, в случай че Пекин окаже материална поддръжка на съветската инвазия в Украйна.

От своя страна, Пекин упрекна НАТО, че сред Русия и Украйна до " точка на изкривяване ".

По-рано да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.

Азиатската страна обаче аварийни елементи за самолети, откакто на съветските самолетни компании бе неразрешено да летят до и над западните страни и Япония, както и да закупуват аварийни елементи за самолетите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР