Китай строи слънчева електроцентрала в провинция Съчуан, близо до ВЕЦ

...
Китай строи слънчева електроцентрала в провинция Съчуан, близо до ВЕЦ
Коментари Харесай

Изграждането на най-голямата хибридна енергийна централа в света ще приключи през 2023 г.

Китай строи слънчева електроцентрала в провинция Съчуан, покрай Водноелектрическа централа „ Лянхъкоу “, която ще бъде с потенциал за генериране на 1 милион киловата сила. Слънчевите панели ще бъдат конфигурирани в планината на надморска височина до 4600 м, с спомагателна мощ от 1 милион киловата. Очаква се след завършването ѝ през 2023 година централата да работи 1735 часа годишно със междинен електроенергиен потенциал от 2 милиарда киловатчаса.

Слънчевата електроцентрала „ Къли “ ще помогне за намаляването на въглеродните излъчвания с над 1,6 милиона тона. Тя ще бъде и спомагателен източник на сила за Водноелектрическа централа „ Лянхъкоу “.

Очаква се слънчевата електроцентрала да подтиква локалната стопанска система. След като завърши построяването ѝ тя ще обезпечи над 3000 работни места. В градежа ѝ ще бъдат употребявани редица технологии с изкуствен интелект, с цел да се избегнат вредите върху околната среда.

Слънчевата електроцентрала ще бъде оборудвана с най-новите осведомителни технологии. Силно компютъризираната операционна система, въоръжена с огромни данни и самообучаващ се изкуствен интелект, ще бъде употребена за откриването на неизправности в оборудванията.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР