Китай следи внимателно дали Съединените щати ще продължат да помагат

...
Китай следи внимателно дали Съединените щати ще продължат да помагат
Коментари Харесай

Столтенберг: Китай следи внимателно дали САЩ ще продължат да помагат на Украйна

Китай следи деликатно дали Съединените щати ще продължат да оказват помощ на Украйна, предизвести през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Франс прес.
Прочетете още
Той сподели това във Вашингтон, където дойде през днешния ден на посещаване, с цел да отбрани военната поддръжка за нападнатата от Русия някогашна руска република, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като достави на Украйна оръжия за десетки милиарди долари, администрацията на президента демократ Джо Байдън изчерпа заделените за задачата средства. Байдън изиска от Конгреса да утвърди отпущането на още 61 милиарда $, само че договарянията с републиканците са в задънена улица, обобщава Агенция Франс Прес.

" Това, което има значение, е поддръжката за Украйна да продължи, тъй като би трябвало да осъзнаем, че Пекин следи деликатно " този развой, сподели генералният секретар на НАТО пред американската телевизия " Фокс нюз ". Той също по този начин предизвести, че в случай че Русия на президента Владимир Путин надделее в Украйна, това " ще направи по-уязвима освен Европа, само че и всички нас, в това число Съединените щати ".

Западната помощ за Киев играе разубеждаваща роля в международен проект, акцентира Столтенберг. Той означи, че договаряното сега в Конгреса на Съединени американски щати съглашение " в действителност е положително ", като се аргументира, че " единствено с дребен дял от американския боен бюджет " е била " унищожена забележителна част от съветската войска ".

" Следователно би трябвало да продължим " помощта за Украйна, сподели в умозаключение генералният секретар на НАТО.

Предвидено е Столтенберг да се срещне на следващия ден във Вашингтон с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, министъра на защитата Лойд Остин и съветника на президента Джо Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан. Във вторник той ще беседва с водачите на двете американски партии в Конгреса, които договарят в този момент по отпущането на нова помощ за Украйна.

Републиканците обвързват единодушието си с ограничения против имиграцията, в миг, когато броят на мигрантите, влизащи в Съединените щати от Мексико доближи рекордно високо ниво. Предишният президент на Съединени американски щати - републиканецът Доналд Тръмп, който има всички шансове да бъде определен още веднъж на поста през ноември, приканва своите съпартийци в Конгреса да отхвърлят " неприятното съглашение ", отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР