Китай следи отблизо руските хиперзвукови ракети Кинжал, за да види

...
Китай следи отблизо руските хиперзвукови ракети Кинжал, за да види
Коментари Харесай

Business Insider: Руските ракети Кинжал разочароват китайските военни анализатори

Китай следи от близко съветските хиперзвукови ракети " Кинжал ", с цел да види до каква степен те са ефикасни против американските системи в Украйна. Но някои китайски анализатори слагат под въпрос успеваемостта на съветските ракети, оповестява Business Insider.

Световните военни водачи преглеждат войната в Украйна като изпитателен полигон за съвременни оръжия. Но наблюдаващите в Китай, учещи потреблението на хиперзвуковите ракети от Русия, един от най-популярните принадлежности в арсенала на самия Пекин, загатват, че не могат да научат доста от Москва.

През миналата година китайските списания за защита отразяваха с огромен интерес съветските ракети " Кинжал ", като проучиха представянето им в съпоставяне със системите Patriot, доставени от Съединени американски щати на Украйна. Има основателна причина: появяването на ракетите " Кинжал " в Украйна е първата опция за Пекин да види по какъв начин такива комплицирани оръжия се оправят със западното съоръжение.

Китай се надява, че личната му хиперзвукова ракета Dongfeng ще промени играта, защото може да смъква американски самолетоносачи. Но ракетата " Кинжал ", рекламирана от Кремъл като " неудържимо " хиперзвуково оръжие, съгласно западното разузнаване е била обезвредена от системите Patriot или просто е пропуснала задачите си.

" Има от ден на ден доказателства, че това, което Съединени американски щати и Украйна споделят по въпроса, е правилно ", написа китайският защитителен анализатор Ин Дзие през ноември в китайско военно списание. Въпреки че сходни списания не отразяват безусловно възгледи или информация от Народноосвободителната войска, държавните организации би трябвало да утвърждават оповестените публикации.

Въпреки това Ин разгласява изненадващо сериозен обзор на потреблението от Русия на ракети " Кинжал ", като написа, че е " малко евентуално ракетата да окаже доста влияние " на бойното поле. Това е в директно несъгласие с метода, по който Русия, непосредствен съдружник на Китай, разказва оръжието като главен арсенал за успеха.

Китайският анализатор изяснява другите способи, по които Русия подкопава личната си ракета - от метода, по който се изстрелват ракетите " Кинжал ", до тяхната подготвеност. Той заключава, че " Кинжал " просто не е звездата, която Москва разпространява.

Ин твърди, че " Кинжал " е развъртян вид на съветската ракета " Искандер ", която е била бързо приключена в границите на " кратковременен, припрян, силов план ", защото западните противници са оказвали напън върху Москва в годините преди войната в Украйна.

" Тази ракета, създадена въз основата на техническата рамка от 80-те години на предишния век, може да няма невероятни характерности на бойното поле ", добави анализаторът. Подобно мнение се съдържа и в разбора " Сблъсъкът на " Кинжал " и Patriot в Украйна ", оповестен от реномираното пекинско списание за защита и просвета Military Arms.

Според този разбор " Кинжал " в най-хубавия случай е " безсмислена хиперзвукова ракета ". " Въпреки че Русия назовава " Кинжал " хиперзвукова ракета, анализаторите в други страни нормално считат, че по този начин наречената " хиперзвукова ракета " Кинжал " в действителност е единствено въздушна версия на тактическата балистична ракета с дребен обхват " Искандер ".

 

Източник " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР