Китай ще забрани използване на iPhone в чувствителни отдели до

...
Китай ще забрани използване на iPhone в чувствителни отдели до
Коментари Харесай

Китай забранява айфоните в държавната администрация

Китай ще забрани потребление на iPhone в чувствителни отдели до подкрепяни от държавното управление организации и държавни компании, оповестява Bloomberg.

Това е знак за възходящи провокации за Apple на най-големия външен пазар и световна индустриална база. Няколко организации към този момент са почнали да инструктират чиновниците си да не носят своите iPhone на работа, настояват източници на организацията.

Според упованията,

Пекин има намерение да разшири това ограничаване доста по-широко до огромен брой държавни предприятия

и други следени от държавното управление организации.

Ако Китай предприеме в действителност този ход, невижданата обсада ще бъде кулминационната точка на дългогодишното изпитание за премахване на потреблението на непознати технологии в чувствителни среди, съвпадащо с напъните на управляващите да понижат зависимостта си от американски програмен продукт и чипове. Това заплашва да подкопае позицията на Apple на пазар, който

носи към една пета от приходите на компанията и където тя създава по-голямата част от iPhone в света посредством огромни заводи,

в които работят милиони хора.

Държавните компании или организации евентуално ще се разграничават по това какъв брой прецизно ползват такива забрани, като някои не разрешават устройства на Apple от работното място, до момента в който други могат да забранят на чиновниците да ги употребяват напълно.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР