Китай ще вложи 13.8 млрд. юана (2.12 млрд. долара) в

...
Китай ще вложи 13.8 млрд. юана (2.12 млрд. долара) в
Коментари Харесай

Китай влага над $2 милиарда в център за изкуствен интелект

Китай ще вложи 13.8 милиарда юана (2.12 милиарда долара) в построяването на софтуерен парк за развиване на изкуствен интелект, като част от упоритостите си да се трансформира в международен водач в тази област до 2025 година, оповестява държавната осведомителна организация " Синхуа ".

Технологичният център, който ще се намира в западната част на столицата Пекин, ще е дом на към 400 предприятия и се чака да основава реколта за 50 милиарда юана (7.7 милиарда долара).

Новият софтуерен парк ще се концентрира върху привличането на предприятия, работещи върху огромни бази данни, биометрична идентификация, надълбоко образование и изчислителни облаци.

Разработчикът на плана Zhongguancun Development Group ще търси партньорства с непознати университети и ще построи лаборатория за изкуствен интелект на национално равнище в тази област.

Планът на Китай за ускорение на развиването на изкуствения разсъдък идва вследствие на засиленото напрежение сред Пекин и Съединени американски щати, обвързвано с конкурентните приложения на тази технология във военната промишленост.

Азиатската страна има за цел да усили локалната промишленост до над 150 милиарда юана (23 милиарда долара) до 2020 година и 400 милиарда юана (61.5 милиарда долара) до 2025 година, съгласно Държавния съвет.

На локално равнище Китай показа серия от проекти за стимулиране на гениите, вложенията и научните проучвания в изкуствения разсъдък, призовавайки частни, публични и военни компании да си сътрудничат по националните цели за изкуствен интелект, заложени в пътната карта за развиване от 2017 година

Процъфтяващата промишленост на изкуствения разсъдък в страната притегли и задгранични компании. Миналия месец Гугъл разгласи, че ще откри проучвателен екип в Пекин, който да се възползва от гения на локалните откриватели, макар че търсачката на американския софтуерен колос остава блокирана в Китай.

Властите в Пекин неотдавна оповестиха проекти за самостоятелна зона за шофиране в покрайнините на града, отдадена на изпробването и създаването на локални самостоятелни коли. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР