Китай ще увеличи значително пазарния достъп на чужди банки, на

...
Китай ще увеличи значително пазарния достъп на чужди банки, на
Коментари Харесай

Китай разширява достъпа до финансовите си пазари

Китай ще усили доста пазарния достъп на непознати банки, на скъпи бумаги и на застрахователни компании, изключително в бранша на финансовите услуги, съобщи в четвъртък министър председателят Ли Къцян, оповестява Ройтерс.

Правителството ще работи по въпроса за осъществяване на по-благоприятни политики за задграничните вложители, с цел да могат те да търгуват с китайски облигации, сподели той в своя тирада на годишен конгрес в китайския град Боао.

" Ние ускоряваме цялостното отваряне на пазарния достъп за задграничните вложители в банковия бранш, в бранша на скъпите бумаги и в застрахователния бранш “, акцентира Ли Къцян.

Неговото изказване ускорява спекулациите, че в скоро време Пекин може разгласи нови правила, които ще разрешат на задграничните банки и застрахователни компании да усилят наличието си в Китай. Обещанията идват в миг, когато висши представители на Китай и Съединени американски щати започват нов кръг от комерсиалните договаряния в Пекин.

От предходната година насам Китай дава обещание да продължи да отваря големите си финансови пазари за задграничните вложители на фона на комерсиалната война със Съединени американски щати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР