Китай ще увеличи усилията си да насърчава цивилизован интернет, като

...
Китай ще увеличи усилията си да насърчава цивилизован интернет, като
Коментари Харесай

Китай се прицели в цивилизован интернет с акцент върху социалистическите ценности

Китай ще усили напъните си да предизвиква " цивилизован " интернет, като ускори надзора върху харесванията на новинарски уеб сайтове и онлайн платформи и ги насърчи да разпространяват главните социалистически полезности, осведоми държавната организация " Синхуа ".

След години на бърз напредък и бърза смяна китайските регулатори се пробват да засилят контрола върху обществото с по-строг контрол върху редица браншове от технологиите до образованието и развлеченията.

Киберпространството би трябвало да се употребява за поощряване на образованието за ръководещата комунистическа партия и нейните достижения, според насоките, оповестени от Държавния съвет.

Трябва да се вземе ясна позиция против " историческия нихилизъм ", дефиниран като всеки опит да се употребява предишното, с цел да се сложи под въпрос водещата роля на партията или " неизбежността " на китайския социализъм, и да се предизвикват положителните морални полезности, да вземем за пример посредством издание на случаи с присъединяване на модели служащи, се споделя в него.

Нормите за държание в киберпространството също би трябвало да бъдат укрепени посредством обработване на нравственос и правила, които подхождат на социалистическите съществени полезности, се споделя в него, като се прибавя, че би трябвало да се положат старания, с цел да се помогне на младежите да употребяват интернет " вярно " и " безвредно ".

Интернет платформите ще бъдат нужни за възстановяване на самодисциплината и ръководството на платформи за наличие, като стрийминг онлайн, ще бъдат засилени, като обществеността ще бъде насърчавана да взе участие в надзора.

Формулирането, преразглеждането и използването на закони като тези, свързани с киберпрестъпността и отбраната на малолетни, също ще бъдат ускорени, заяви Синхуа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР