Китай ще тества за пети път целия град Ланчжоу за

...
Китай ще тества за пети път целия град Ланчжоу за
Коментари Харесай

Китай ще тества 3,8-милионен град след 5 нови случая на Covid-19

Китай ще тества за пети път целия град Ланчжоу за ковид, откакто здравните управляващи откриха пет случая на локално заразяване през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Правителството в Пекин наложи при започване на седмицата непоколебим локдаун на града с 3,8-милионно население, който е столица на провинция Гансу, поради ново огнище на вируса. На жителите е позволено да напущат домовете си единствено при изключителни случаи или за пазаруване на храна.

Китай в последно време оповестява за към 50 нови случая на Ковид-19 на ден - относително дребен брой поради наслението на страната от 1,4 милиарда души. Правителството обаче следва политика на " нулев коронавирус " с налагане на вечерни часове, всеобщо тестване, следене на контакти, карантини и строги ограничавания за достъп, както и всеобща имунизация.

За последното денонощие в страната са регистрирани 78 нови случая, от които 59 на вътрешно заразяване. По статистически данни това е най-високият брой случаи на вътрешно предаване на заболяването от месец и половина - от 16 септември.

Водещият епидемиолог Чжун Наншан предвижда през днешния ден, че страната ще овладее актуалната вълна до месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР