Китай ще стимулира вътрешното търсене и ще укрепи и засили

...
Китай ще стимулира вътрешното търсене и ще укрепи и засили
Коментари Харесай

Китай с план за стимулиране на икономиката си през 2024 г.

Китай ще подтиква вътрешното търсене и ще укрепи и ускори икономическото възобновяване през 2024 г. Това разгласи Политбюро - висшият орган за взимане на решения на ръководещата Комунистическа партия в страната, оповестява " Ройтерс ".

Беше посочено, че Китай ще продължи да ползва рационална парична политика и самодейна фискална политика през идната година.

На срещата, която беше управлявана от президента Си Дзинпин, беше декларирано и че страната ще усъвършенства последователността на макроикономическите политики.

Китай " ще усъвършенства дейно икономическата жизнеспособност, ще предотврати рисковете, ще усъвършенства обществените упования, ще консолидира и ускори позитивната наклонност на икономическо възобновяване, ще продължи да предизвиква ефикасното възстановяване на качеството и рационалния напредък на стопанската система ", бе решено на съвещанието.

" Трябва да се положат старания за разширение на вътрешното търсене и образуване на благоприятен цикъл на взаимно поощряване на потреблението и вложенията. Необходимо е да се задълбочат промените в основни области и непрестанно да се дава мощен подтик във висококачествено развиване ".

Повечето анализатори считат, че растежът на Китай е напът да доближи задачата на държавното управление от към 5% през тази година, само че това се съпоставя с отслабената от COVID-19 2022 г. и интензивността остава неравномерна.

Съветниците на държавното управление на Китай ще предлагат цел за постоянен напредък за 2024 година и повече тласъци на срещата на политиците.

През последните месеци държавното управление предприе редица политически ограничения, за да даде подтик на слабото икономическо възстановяване след пандемията, повлияно от имотна рецесия, дългови опасности на локалното държавно управление, муден световен напредък и геополитическо напрежение.

Централната банка на Китай направи незначителни понижения на лихвените проценти и през последните месеци отпуска повече средства в поддръжка на растежа.

През октомври Китай разкри проект за издаване на държавни облигации на стойност 1 трилион юана (139,84 милиарда долара) до края на годината, повишавайки задачата за бюджетен недостиг за 2023 година до 3,8% от брутния вътрешен артикул (БВП) по отношение на първичните 3%.

Освен това Политбюро е проучило проектите за антикорупционна работа и е преразгледало наредбите за партийни дисциплинарни дейности.

Заседанието на Политбюро за икономическата работа нормално е въведения към годишната Централна икономическа работна конференция за установяване на дневния ред, която се чака да се организира към средата на декември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР