Китай ще стартира космическа мисия до Марс около 2020 г.,

...
Китай ще стартира космическа мисия до Марс около 2020 г.,
Коментари Харесай

Китай с мисия до Марс след три години

Китай ще започва галактическа задача до Марс към 2020 година, съобщи ТАСС като цитира в. " Чайна дейли ". Китай има намерение да получи почвени и скални мостри от четвъртата планета в Слънчевата система към 2030 година

По думите на основния инженер-проектант на задачата Чжан Жунцяо, Китай възнамерява да стане първата страна, съвместила орбитална активност с тази на повърхността на Марс в една и съща задача.

В китайския план се работи по три съществени посоки - орбитален уред, спускаем модул и марсоход. Мисията ще включва 13 комплекса научно-изследователско съоръжение, 7 от които са предопределени за орбиталния уред, а 6 - за марсохода.

Орбиталният уред ще събере данни за марсианската атмосфера, електромагнитното поле и температурата на Червената планета, ландшафта й, както и друга потребна информация.

Марсоходът с тегло към 200 кг ще изследва повърхността на планетата и ще тества оборудването, което в последваща задача ще бъде употребявано за събиране на почвени и скални мостри и за по-късното им изпращане на Земята.

" Китай възнамерява до 2020 година да реализира кацане на безпилотен уред на Луната в границите на програмата " Чанъе-4 ", както и да насочи към естествения сателит на Земята безпилотната задача " Чанъе-5 " с възвръщаем модул за приемане на мостри от грунта ", твръди основният инженер-проектант на задачата Чжан Жунцяо.

Китайската галактическа стратегия също така планува проучвания на метеорити и други галактически тела за събиране на данни за произхода на Вселената и търсене на извънземен живот.

" Китай възнамерява да насочи една задача към Юпитер през 2036 година и друга към Уран през 2046 година Тъй като тези планети са доста отдалечени от Слънцето, нужната за сходни полети светлинна сила ще е незадоволителна. Съвременните мотори са несъответствуващи за реализиране на поставената цел - дългото запазване на горивото води до загуба на първичните му свойства, защото галактическата среда от време на време може да е по-агресивна от земната ", добави Чжан Жунцяо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР