Китай ще създаде агенция за национална сигурност в Хонконг, която

...
Китай ще създаде агенция за национална сигурност в Хонконг, която
Коментари Харесай

Китай прави в Хонконг агенция за национална сигурност

Китай ще сътвори " организация за национална сигурност " в Хонконг, която да следи влизането в действие на новия закон, ориентиран към преодоляване на несъгласията в града, оповестиха държавните медии в събота.
Новият закон също ще анулира всички съществуващи закони в Хонконг, които могат да влизат в несъгласие с него, откакто бъде прибавен, показва организация Синхуа,подробно описвайки проектозакона.
Информацията последва приключването на съвещание в Пекин на най-висшия законодателен комитет на Китай, по време на което той преразгледа прелиминарен план на законодателство, ориентиран към заличаване на демократичното придвижване, раздрусало полуавтономния град.
Агенцията за сигурност в Хонконг ще бъде управлявана от шефа на изпълнителната власт в града и ще бъде упълномощена да работи във връзка с заканите за сигурността.
Синхуа съобщи, че възможният закон ще криминализира „ сецесията, подкопаването на държавната власт, тероризма и съдействието с непознати сили “, които заплашват сигурността.
Постоянният комитет на Националния национален конгрес " скоро ще завърши " закона.
Противоречивият закон за националната сигурност породи интернационалните опасения, че ще постави завършек на оставащите свободи на финансовия хъб.
Бързото пробутване на законопроекта - което заобикали законодателството на Хонконг - също по този начин ускори страховете във финансовия център, че политическата принуда в континенталния жанр ще се пренесат и в Хонконг.
Проектът също по този начин планува, че в случай че законите в Хонконг са в несъгласие с наредбите на идното законодателство, пълномощията на пояснение са на Постоянния комитет в Пекин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР