Китай ще продължи да оказва силна подкрепа на изкуствения интелект

...
Китай ще продължи да оказва силна подкрепа на изкуствения интелект
Коментари Харесай

Китай въвежда изкуствен интелект в икономиката, но с контрол на безопасността

Китай ще продължи да оказва мощна поддръжка на изкуствения разсъдък (ИИ) като стратегическа нововъзникваща промишленост, съобщи на конференция в петък министърът на науката и технологиите Уан Джъган, пердаде Радио Китай.

По думите му, нашумения в последно време чатбот ChatGPT демонстрира, че изкуственият разсъдък в действителност е постигнал прогрес в разбирането и обработката на натурален език, само че въпросът е „ по какъв начин да се оправим с него етично и по какъв начин да насърчим развиването, като в същото време вземем поради двойствената природа, която могат да имат научните и софтуерните достижения “.

Чън Дзячан, началник на Отдела за високи технологии в министерството уточни, че изкуственият разсъдък от ден на ден се трансформира във значима движеща мощ за софтуерни нововъведения, индустриална рационализация и възстановяване на продуктивността. Той добави, че разговорът човек-компютър, учреден на разбирането на естествения език, е значима посока за развиването на изкуствения разсъдък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР