Китай ще преразгледа своя закон за статистиката в опит да

...
Китай ще преразгледа своя закон за статистиката в опит да
Коментари Харесай

Китай бори манипулацията на данни чрез законови промени

Китай ще преразгледа своя закон за статистиката в опит да се бори с непрекъснатите операции на данни. Това заяви Ройтерс, базирайки се на държавната осведомителна организация Синхуа.

Проектът за изменение на закона за статистиката ще помогне за подсилване на статистическия контрол и ще помогне на управляващите да дефинират правната отговорност. Той е показан за разискване в непрекъснатата комисия на Общокитайското заседание на народните представители.

През последните години статистическата работа в Китай бе изправена пред проблеми като повтарящи се забрани за измами, несъвършена система за контрол и дребни наказания за нарушаванията.

Анализаторите от дълго време са скептични във връзка с надеждността на китайските данни, изключително откакто държавното управление се опита да разсее опасенията на пазара по отношение на дълготрайно икономическо закъснение.

Правителството неведнъж е обещавало да проверява и санкционира чиновници за подправяне на стопански данни или интервенция в статистическата работа , с цел да помогне за възстановяване на качеството на данните.

Последният ход на Китай има за цел да поддържа управлението на ръководещата комунистическа партия в статистическата работа и да построи цялостна система за статистически контрол. Властите ще усилят санкциите за нелегално държание от страна на компании и обществени институции , които отхвърлят или забавят отчитането на данни, като такива нарушавания ще се отразяват в техните кредитни досиета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР