Китай ще предприеме решителни контрамерки в отговор на санкциите на

...
Китай ще предприеме решителни контрамерки в отговор на санкциите на
Коментари Харесай

Китай ще вземе контрамерки срещу санкциите на САЩ

Китай ще предприеме решителни контрамерки в отговор на глобите на Съединени американски щати, сподели на конференция китайското външно министерство, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Осъждаме и отхвърляме решението ", сподели говорителката Мао Нин в отговор на въпрос за глобите против китайски компании.

На конференцията външното министерство съобщи, че Китай постоянно е поддържал връзка с всяка страна от спора сред Русия и Украйна, в това число и с Киев. Мао Нин сподели, че украинският президент Володимир Зеленски би приветствал диалози с КНР. На различен въпрос, обвързван с проектите му за диалог с китайския президент Си Цзинпин, Мао сподели, че " позицията на Китай във връзка с рецесията в Украйна е поредна и доста ясна ".

" Основното е да се приканва за мир, да се насърчи разговора и да се вземе политическо решение за рецесията. Ние постоянно сме поддържали връзка с участващите страни, в това число и с Украйна ", сподели говорителката.

Зеленски съобщи в петък, че възнамерява да се срещне със Си, само че не даде детайлности за това по кое време ще се състои тази среща.

" Активно насърчавахме мирните договаряния и търсехме политическо решение. Съединени американски щати обаче разпалват огъня и подхранват спора с повече оръжия ", сподели говорителката във връзка с войната в Украйна, представена от Синхуа. Според нея " това е прям хегемонизъм и двоен стандарт, както и безусловно двуличие ", отбелязва медията.

" При навършването на една година от цялостната ескалация на рецесията в Украйна Китай издаде собствен документ с позиция по отношение на политическото решение на рецесията, до момента в който Съединени американски щати постановиха наказания на китайски и други задгранични компании. Кой предизвиква мира и деескалацията и кой подклажда напрежението и прави света по-нестабилен? Отговорът е много явен ", съобщи говорителката. Тя прикани Съединени американски щати да се замислят за държанието си, да имат поради какво е положително за света и да създадат нещо, което фактически ще помогне за деескалация на обстановката и за започване на мирни договаряния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР