Китай ще отвори още по-широко своята икономика, обяви във вторник

...
Китай ще отвори още по-широко своята икономика, обяви във вторник
Коментари Харесай

Китай обеща отваряне на националната икономика, не иска търговска война със САЩ

Китай ще отвори още по-широко своята стопанска система, разгласи във вторник министър председателят Ли Къцян, представен от Асошиейтед прес.

Ли посочи на конференция по случай края на годишната сесия на китайския парламент, че националната индустрия ще бъде отворена изцяло за задгранична конкуренция, с по-добра отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.

Китайските водачи са подложени на напън да покачат продуктивността на забавящата се, доминирана от страната национална стопанска система, отбелязва АП.

Китай в никакъв случай няма да се стреми към агресия и надмощие в света, увери Ли Къцян.Пекин не желае комерсиална война със Съединени американски щати, сподели още Ли Къцян, съобщи ДПА. Премиерът добави, че Китай ще вземе ограничения за реализиране на по-балансирани търговски връзки със Съединени американски щати.

Пекин не желае огромен американо-китайски търговски недостиг, сподели Ли и добави, че Китай се надява, че Съединени американски щати ще отстранен рестриктивните мерки за експорт на виокотехнологична процукция за Китай.

Ли Къцян сподели, че Китай ще продължи да редуцира своето съответствие дълг-БВП. Той добави, че страната е способна да предугажда финансови опасности.

" Основите на китайската стопанска система са здрави и финансовият бранш е постоянен ", съобщи Ли Къцян.

Той съобщи, че страната му е събрала повече от предстоящите доходи от налози предходната година и разполага с задоволително банкови средства.

Ли Къцян съобщи още, че има предпочитание да възнамерява публична аудиенция в Япония и сподели, че се надява подобрението на връзките сред двете страни да продължи, съобщи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР