Китай ще обезсърчи абортите и ще предприеме стъпки, за да

...
Китай ще обезсърчи абортите и ще предприеме стъпки, за да
Коментари Харесай

Китай ще бори рекордно ниската раждаемост с мерки срещу абортите

Китай ще обезсърчи абортите и ще предприеме стъпки, с цел да направи лекуването на безплодието по-достъпно, като част от напъните за повишение на едно от най-ниските равнища на раждаемост в света. Това оповестиха китайските здравни управляващи, представени от " Ройтерс ".

Мерките за подкрепяне във връзка с данъчно облагане и обезпечаването на обучение и жилищно настаняване ще бъдат усъвършенствани и приложени, като локалните управляващи ще бъдат насърчавани да подтикват услугите за грижи за бебета и работните места, подобаващи за фамилии.

Ще се работи за повишение на публичната информираност по отношение на репродуктивното здраве, като в същото време се " предотвратява нежелана бременност и се понижават абортите, които не са нужни по медицински аргументи ".

Коефициентът на раждаемост в Китай от 1,16 през 2021 година бе надалеч под стандарта от 2,1 на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за устойчиво население и се оказа измежду най-ниските в света.
 За поредна година Китай регистрира най-ниска раждаемост за 70 години
За поредна година Китай регистрира най-ниска раждаемост за 70 години

Броят на бебетата, родени през 2019 година, спада с 580 000 до 14,65 милиона

Експерти по демография разясняват, че актуалните насоки идват, защото безкомпромисната политика на Китай за " нулев Коронавирус " може да е нанесла дълбоки вреди на желанието на хората да имат деца.

Местните управляващи в страната ще бъдат насърчавани последователно да включат асистираната репродуктивна технология в здравната си система.

Очаква се тази година броят на ражданията в Китай, с население от 1,4 милиарда души, да се намали до рекордно ниски равнища, падайки под 10 милиона по отношение на миналогодишните 10,6 милиона новородени, които към този момент бяха с 11,5% по-малко спрямо 2020 година

Китай, който водеше политика за право на едно дете от 1980 до 2015 година, публично призна, че е на ръба на демографския спад. Той размени тази политика с политика за две деца през 2016 година и я промени още веднъж през 2021 година, позволявайки на
 Раждаемостта в Китай - най-ниска от 43 година насам
Раждаемостта в Китай - най-ниска от 43 година насам

Властите са под напън да предотвратят демографска рецесия

През последната година управляващите започнаха да вкарват стимулиращи ограничения, като данъчни облекчения, по-дълъг отпуск по майчинство, усъвършенствана здравна застраховка, жилищни дотации, спомагателни пари за трето дете и други

Настоящите насоки включват понижаване на абортите, които като цяло са елементарно налични в страната от доста години.

Здравните управляващи означават, че ограниченията са от решаващо значение за " поощряване на дълготрайното уравновесено развиване на популацията ".

Броят на осъществените аборти в Китай сред 2015 година и 2019 година е над 9,5 милиона , съгласно отчет на Националната здравна комисия, оповестен в края на 2021 година
 Раждаемостта в Китай падна до рекордно ниско равнище през 2021 година
Раждаемостта в Китай падна до рекордно ниско равнище през 2021 година

Скоростта на застаряване на популацията е по-бърза от очакваното
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР