Китай ще намали от 1 януари 2020 г. митата върху

...
Китай ще намали от 1 януари 2020 г. митата върху
Коментари Харесай

Китай ще намали митата върху над 850 вида вносни стоки от 1 януари

Китай ще понижи от 1 януари 2020 година митата върху повече от 850 типа вносни артикули, в това число замразено свинско и замразено авокадо, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на китайското финансово министерство. От 1 юли 2020 година ще бъдат в допълнение понижени и митата върху някои артикули от региона на осведомителните технологии.

В известие на комисията по митническата и данъчната политика на Държавния съвет на КНР, се показва, че сходни ограничения се вземат за угаждане на растящото търсене от китайските консуматори на задгранична продукция.

Китай анулира спомагателни мита върху някои американски артикули, само че краткотрайно

Според данните, оповестени на уеб страницата на финансовото министерство, ще бъдат понижени митата върху редица продоволствени артикули, артикули на химическата индустрия и нефтопродукти, в това число керосин (от 9 на 0%) и дизелово гориво (от 6 на 1%), облекла и килими (от 6 на 5%), промишлено, телевизионно и профилирано съоръжение, оптични принадлежности, някои типове трактори и електрогенератори.

През идната година китайските управляващи ще понижат в допълнение митата на артикули от 23 страни, с които са реализирани съглашения за унищожаване на взаимните търговски ограничавания. Сред тях са Австралия, Грузия, Коста Рика, Нова Зеландия, Пакистан, Перу, Република Корея, Сингапур, Швейцария и Чили, както и страните от азиатско-тихоокеанския район, се споделя в известието на финансовото министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР