Китай ще намали данъците върху разходите за отглеждане на деца

...
Китай ще намали данъците върху разходите за отглеждане на деца
Коментари Харесай

Китай въвежда данъчни облекчения за отглеждане на деца, за да насърчи раждаемостта

Китай ще понижи налозите върху разноските за развъждане на деца до тригодишна възраст като част от напъните да се противодейства на трагичния спад на раждаемостта в страната с най-голямо население в света. Това излиза наяве от формален документ, оповестен през вчерашния ден и представен от Ройтерс.

На 31 май Пекин разгласи, че ще разреши на съпружеските двойки да имат до 3 деца, а не най-вече две. През 2016 година беше анулирана траялата десетилетия политика за едно дете в семейство и бе позволено и второ дете - още веднъж в опит да бъдат понижени рисковете за стопанската система от бързо застаряващото население.

Но тази смяна не докара до резистентен скок на раждаемостта, като се има поради високата цена на развъждането на деца в китайските градове.

През 2020 година в Китай на една жена са се падали приблизително по 1,3 деца, демонстрират неотдавнашни данни. Такава е обстановката и в застаряващите общества на Япония и Италия и е надалеч под индикатора от 2,1 деца на жена, нужни за поддържане на броя на популацията.

Документът, признат взаимно през юни от ръководещата комунистическа партия и Държавния съвет и публикуван през днешния ден от формалната организация Синхуа, включва съответни ограничения за въвеждане на политиката за три деца в семейство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР