Китай ще доминира в света на технологиите, казва Косгрейв от Web Summit

...
Доха, Катар – Китай ще доминира в света на технологиите
Коментари Харесай

Доха, Катар – Китай ще доминира в света на технологиите през следващото десетилетие, според Пади Косгрейв, гл. изпълнителен директор на годишната технологична конференция Web Summit.

Говорейки в предаването On The Record на Al Jazeera Digital, Косгрейв каза, че Западът е загубил статута си на лидер в технологиите и иновациите, след като е бил в тази позиция в продължение на половин век.

„В продължение на 50 години напредъкът в технологиите беше движен от Съединените щати, но през последното десетилетие имаше бързо разпръскване на технологичния капацитет в други части на света“, каза той.

„През следващото десетилетие Китай ще доминира в технологиите, защото се фокусира интензивно върху важното партньорство между публичния и частния сектор със зашеметяващи резултати.“

Косгрейв беше критичен към САЩ и европейските страни, като каза, че те „намират трудно, когато компании от другаде по света ги изпреварват“.

Ирландският съосновател на глобалното технологично събитие определи Близкия изток като региона, който ще донесе „по-голямата част от растежа“ в технологичния сектор, чиито нововъзникващи компании събитието ще покаже.

„Когато уеб срещата на високо равнище започна, тя привлече изключително европейска и северноамериканска аудитория, но промените през последните пет години бяха ярки с увеличаването на участието от арабския свят“, каза Косгрейв.

Планира се Катар да бъде домакин на изданието на събитието през 2024 г. от 25 до 29 февруари и Косгрейв каза, че това ще помогне на останалата част от земното кълбо да дойде в страната и арабския свят.

„[Ще] им покаже, че това е невероятно важен пазар. Не може да не си тук.“

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР