Китай ще бъде обвинен за масивна кибератака срещу наблюдателя на

...
Китай ще бъде обвинен за масивна кибератака срещу наблюдателя на
Коментари Харесай

Китайски хакери са получили достъп до лични данни на 40 милиона гласоподаватели в Обединеното кралство, предупреждават министри

Китай ще бъде упрекнат за солидна хакерска атака против наблюдаващия на изборите в Обединеното кралство, при която хакерите са получили достъп до персонални данни, принадлежащи на 40 милиона гласоподаватели.

Очаква се вицепремиерът Оливър Даудън да уточни с пръст Пекин за нападението против Избирателната комисия през август 2021 година, което беше оповестено обществено едвам предходната година. Твърди се, че държавното управление обмисля да наложи наказания на забърканите, съгласно голям брой отчети.

Наблюдателят сподели, че „ враждебни артисти “ са съумели да получат достъп до изборните описи и не е в положение да каже изрично какво има достъп до информация.

Въпреки това се споделя, че ще бъде „ доста мъчно “ за хакерите да повлияят на вота, защото изборната система на Обединеното кралство е значително основана на хартия. Г-н Даудън ще даде изказване пред Народното събрание по-късно, където се чака да призове Китай за злонамерени хакерски атаки и да предизвести, че депутати и сътрудници, които са били...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР