Китай сериозно се противопоставя на всички опити за милитаризиране на

...
Китай сериозно се противопоставя на всички опити за милитаризиране на
Коментари Харесай

Китай се противопоставя на милитаризацията на космоса

Китай съществено се опълчва на всички опити за милитаризиране на галактическото пространство . Говорителят на външното министерство Хуа Чунинг разяснява указа на Доналд Тръмп за основаване на ново галактическо командване към Пентагона .

" Ние непрекъснато се противопоставяме на милитаризацията на галактическото пространство. Ние сме срещу потреблението на галактическото пространство като ново място за война ", добавя Чунинг.

Официалният представител на Министерството на външните работи на Китайската национална република показва вяра, че " всички заинтригувани страни, изключително тези с мощни въоръжени сили, ще подхващат съответни ограничения за опазване на мира в космоса ".

Вчера Тръмп издаде декрет за определяне на командване на Космическите сили в структурата на въоръжените сили на страната. Предполага се, че галактическите сили ще станат шестият пълновръстен вид въоръжени сили на Съединени американски щати (в допълнение към сухопътните сили, военновъздушните сили, флота, морския корпус и бреговата охрана).

Понастоящем в структурата на Пентагона има три обособени министерства , които управляват съответните типове въоръжени сили: сухопътни войски, военноморски сили и военновъздушните сили.

 Тръмп издаде декрет за основаване на галактическо командване
Тръмп издаде декрет за основаване на галактическо командване

Ще коства 800 милиона $ през идващите пет години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР